VPN KAPCSOLAT IGÉNYLÉS

Click here for the English version.

Kedves Kollégák, Kedves Hallgatók!

Elérhetővé vált a VPN (Virtual Private Network, azaz virtuális magánhálózat) szolgáltatás. Ennek lényege, hogy külső számítógépek a VPN kapcsolat ideje alatt úgy viselkednek, mintha valójában az egyetem területén lennének. Látják a belső hálózatot, a könyvtári adatbázisokat és nem utolsó sorban frissítik a víruskereső adatbázisát.

A szolgáltatásra jogosultak:

  • Az egyetemi dolgozók munkaviszonyuk megszűnéséig. A jogosultságot egyszerre egy évre adjuk, azt követően egy-egy évre tetszőleges alkalommal meghosszabbítható. A regisztrálást csak @univet.hu e-mail címről fogadjuk el.
  • Az egyetem PhD hallgatói a tanulmányaik befejezéséig. A jogosultságot egyszerre egy évre adjuk, azt követően egy-egy évre tetszőleges alkalommal meghosszabbítható.
  • Az egyetem hallgatói az aktív félévekben. A jogosultságot az aktuális félév vizsgaidőszakának végéig adjuk, azt követően a következő félévre meghosszabbítható.
  • A könyvtár által szervezett tanfolyamok hallgatói a tanfolyam időtartamára.

A regisztrálást követően egy héten belül e-mailben küldjük el a telepítéshez szükséges állományokat.


A rendszer használatához kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot.

Vezetéknév: ?
Keresztnév: ?
Tanszék (dolgozók és PhD hallgatók): ?
E-mail cím: ?
Státusz: ?

Tudomásul veszem, hogy a fenti adatokat az Egyetem rendszergazdái tárolják. Tudomásul veszem továbbá, hogy a vpn hálózat használatakor a rendszer tárolja, hogy az általam használt számítógép mely számítógépekkel került kapcsolatba. Ezt az információt a rendszergazdák a vírusos, vagy más kártékony kóddal fertőzött gépek kiszűrésére, illetve rendőrségi eljárás esetén használják fel.

Tudomásul veszem továbbá, hogy a szolgáltatást csak víruskereső programmal ellátott számítógépről vehetem igénybe.

 

Segítség az űrlap kitöltéséhez

Név: Kérjük, hogy olyan formában adja meg a vezetéknevét és keresztnevét hogy egyértelműen azonosítani tudjuk.

E-mail cím: Erre a címre fogja kapni a telepítéshez szükséges álományokat. Kérjük, hogy azt az e-mail címét adja meg amelyet rendszeresen használ. Dolgozók esetén ez a @univet.hu cím legyen!